Effektiv behandling mod PTSD

Jeg har igennem efterhånden mange år arbejdet med angst og PTSD. Altså, hvor der er et voldsomt alarmeret system, der reagerer kraftigt.

Der er ingen smutveje til bedring. Det tager tid, men TFT og EFT / Matrix Reimprinting kan være endda meget effektive, så det går hurtigere end ellers.

I begyndelsen taler vi ikke om det, du har oplevet. Vi banker kun.

Det gør vi først, når du er klar, vi begynder på den del.

Book en tid

Du kan blive fri for PTSD

I begyndelsen vil der være mange møder - online, på telefon eller face to face for at få den voldsomme energi ned.

Samtidig kan du hjælpe til ved at bruge TFT i dagligdagen og på den måde at få skrue tyderligere ned for energien.

Hvis du har et eller flere arbejdstraumer eller har haft en opvækst med ufred og ubalancer, er det altid har vi starter.

Når du er klar, går vi videre, og tager fat i overbevisninger og kodninger. På den måde bliver din frihed dybere, stærkere og større.

Tapping er genialt – det får energien ud af systemet, og du bliver mere fri.

Selv om det ikke forsvinder på 5 min., så er EFT og tankefeltterapi den mest effektive metode, der findes i dag. Simpelthen fordi du ikke behøver at tænke på det ubehagelige. Der er alene fokus på at få den eksisterende energi ud af dit system, og så tager vi den derfra.

I begyndelsen ses vi ofte. Du lærer at bruge metoden på dig selv i hverdagen og i de situationer, hvor din PTSD bliver trigget. I begyndelsen kan jeg eventuelt tage med de steder, hvor du især bliver trigget.

Efterhånden vil du opleve at kunne bevæge dig afslappet uden for dit eget hjem. Du får stille og roligt dit liv tilbage – med alt, hvad det indebærer. Og vigtigt du bruger metoden, når din PTSD bliver trigget – hver gang.

Book en tid

Jeg oplevede nogle ret voldsomme situationer på mit arbejde. Min PTSD er væk. TROEDE ALDRIG JEG VILLE KOMME HERTIL.

Der er altid mulighed for at få det bedre – altid

Det kan føles håbløst at få det bedre.

Det kan opleves skrækindjagende at skulle gøre noget ved det – du gør jo alt for at slippe for alt det, der gør, du har det ad hekkenfeldt til.

Det er fuldt forståeligt. Derfor ”banker” vi kun. Og når vi gør det, bliver den ubehagelige følelse mindre. Kan være svært at mærke første gang, vi mødes, men gangen efter går det bedre.

Vi ”banker”, du ”banker”, vi banker … og energien bliver mindre.

Jeg bruger EFT LINK og Matrix Reimprinting LINK og elementer af EMDR og TRE. Du lærer at bruge TFT eller EFT selv. Hvis du oplever angst lige her og nu, så følg denne video LINK for at dæmpe symptomerne.

  • deltaget i krigshandlinger eller været udsendt til lande, der har været i krig
    været vidne til eller arbejdet med voldsomme hændelser som politibetjent, brandmand, socialrådgiver mm.
  • været bandemedlem
  • vokset op i miljøer med svigt, usikkerhed og frygt, som det kan være tilfældet i alkohol- og afhængighedsfamilier.
  • været udsat for overfald (fysisk) og overgreb (mentalt). Som det kan være tilfældet med mobning i skolen

PTSD – det er ikke kun krigsveteraner, der får det

Oplever du at dine sanser er skærpet? At lyde, lugte, smag, berøring eller synsindtryk er voldsomt skærpet?

Ser du dig (hele tiden) omkring og oplever hjertebanken og svedeture. Har du ændret adfærd og er blevet mere urolig og aggressiv? Så har du måske PTSD – posttraumatic stress disorder.

De fleste kender PTSD fra krigsveteraner. Her er en video, hvor krigsveteraner behandles for PTSD. Men årsagen til PTSD kan skyldes mange forskellige ting, fx gentagne oplevelser fra opvækst eller en enkeltstående voldsom oplevelse. Fællesnævneren er en efterfølgende voldsom, vedvarende ændring i den måde du oplever omgivelserne på.

Det er forskelligt, hvor hårdt PTSD rammer, og hvornår den viser sig.
PTSD kan skyldes, du har

Og så den lægelige tilgang

I 2022 træder et nyt diagnosesystem i kraft. I den forbindelse er kompleks PTSD komme til, og PTSD har ændret definition. Du kan se mere om definitionerne her.

PTSD handler i høj grad om psykisk stress, der kan være opstået ved voldsomme traumatiske oplevelser, hvor man oplevere, det handler om liv eller død og ikke kan slippe væk fra.

Det kan også være opstået ved opvækst i dysfunktionelle familier, hvor der opleves en vedvarende magtesløshed – noget man ikke kan komme ud af.

Panikangst

Måske har du ikke fået diagnosen PTSD, men oplever alligevel at blive tør i munden, få angst og hjertebanken, begynder at svede mm., så kan det være du har panikangst. Det er en pludselig opstået angst, der giver en oplevelse af ikke at kunne komme væk. Det som meget intens angst.

Den udløsende faktor kan være alle typer af situationer, der har sat spor i os. Enten på grund af en konkret hændelse eller overtænkning. Simpelthen for livet går sin gang, og det er som bekendt ikke altid en dans på roser. For eksempel fyringer, eksamen, dødsfald, skilsmisse, biluheld, pludselig indlæggelse og operation med mere.

Det kan du også få hjælp til.

Book en tid

Sådan behandler jeg

Der er ikke to behandlingsforløb, der er ens, men typisk vil der være fokus på EFT, Matrix Reimprinting og tankefeltterapi. Der kan også komme andre elementer i spil, hvis det passer til dig og dit forløb.

Samtalen holdes nede på et minimum. Særlig i begyndelsen. For i samtalen vil du genopleve det, du forsøger at glemme.

Vi begynder med at få energien ud af dit ubehag. Bagefter neutraliserer vi ”din harddisk”, din oplevelse, så du bliver skånet for at genopleve dem.

Da vi arbejder med sansernes og kroppens symbolsprog, vil du opleve at muskler og krop begynder at slappe af igen, og du får en anden adfærd. Vi taler lidt om sammenhængen mellem krop, hjerne og adfærd.

Book en tid

”Selvhjælp” mellem sessioner

For at få mest mulig ud af forløbet, anbefaler jeg, du bruger tankefeltterapi og breathwork (åndedrætsøvelser) mellem sessionerne.

Hvis du har modstand på ”selvhjælp”, bruger vi tid på det i klinikken. Det gør vi, fordi effekten af forløbet hænger sammen med, om du laver øvelserne mellem sessionerne.

Book en tid