Er det svært at være adopteret?

Selv om du holder af din familie og dit liv kan du godt føle sig splittet og ked af at være adopteret.
Simpelthen fordi, der mangler et kendskab til den oprindelige familie og land, der ikke længere er den del af dig. Der mangler noget.

At vide, hvor man kommer fra er et grundlæggende behov i os alle. Og der er noget om, at blod er tykkere end vand. Selv om man måske ikke vil leve med den familie længere.

Book en tid

Sorg eller glæde

Måske kender du følelsen af at være splittet mellem sorgen over at være bortadopteret og glæden ved den familie og det liv, som du har fået? Det kan godt give lidt skyldfølelse – en følelse, som ikke kan bruges til ret meget andet end at dunke sig selv i hovedet med.

Hvorfor glæder du dig ikke bare over at være blevet adopteret? Du får meget flere og bedre muligheder her. Måske har du hørt nogen sige det … i aller bedste mening. OK, men det slukker ikke behovet for at kende de biologiske forældre og forstå årsagen til, du blev bortadopteret. Måske kender du til de her følelser: “Jeg føler mig svigtet og forladt”, “føler skyld, fordi jeg ikke kun er glad for min nye familie”. Det er helt naturligt og helt forståeligt.

Det gør hverken skyldfølelsen eller sorgen over at være adopteret mindre. Det gør heller ikke glæden ved den nye familie større.

Og ville det ikke være fantastisk at bytte rundt. Så glæden ved at være adopteret blev større og sorgen mindre. Det gør den ved at få neutraliseret den tung energi. Så kan den positive vokse.

Book en tid

Har du låg på dig selv?

Når man har lært at lægge låg på sig selv i opvæksten, fortsætter man med det i sit voksne liv. Man bliver simpelthen god til at overhøre egne behov og bliver dårlig til at sætte grænser.

Det er der også et element af, når man er adopteret. Fordi der jo er et behov for at kende sit fædrende ophav og skylden, der følger med det behov … også selv om den nye familie er dejlig.

Kender du det?

Hvis du gør, er det ok. For der kan gøres noget ved de forvirrede følelser, sorgen og vreden. Det behøver ikke være et livslangt problem at være adopteret. Energien kan tages ud af følelsen, og dermed skabes der et rum inden i dig for tilgivelse og kærlighed … når du er klar.

Sådan behandler jeg

Der er ikke to behandlingsforløb, der er ens, men typisk vil der være fokus på EFT, Matrix Reimprinting og tankefeltterapi. Der kan også komme andre elementer i spil, hvis det passer til dig og dit forløb fx samtaleterapi og kognitiv terapi.

”Selvhjælp” mellem sessioner

For at få mest mulig ud af forløbet, anbefaler jeg, du brugerog breathwork (åndedrætsøvelser) mellem sessionerne.Hvis du har modstand på ”selvhjælp”, bruger vi tid på det i klinikken. Det gør vi, fordi effekten af forløbet hænger sammen med, om du laver øvelserne mellem sessionerne.

Book en tid